Canım annem neler almış ya :D:D
29 Aralık 2012 Cumartesi
23 Aralık 2012 Pazar
Karnıyarık Denemem
Patlıcanı cok severim...
Bugün bir de karnıyarık yapabilir miyim diyip işe koyuldum.
Patlıcanları alıp yıkadım...
Sonra çizgili çizgili kesip tuzlu suda beklettim.
Sonra suyunu sıkıp kuruladım patlıcanları.
Kızgın yağa patlıcanları koydum. İlk koyarken komple ceçirdim yağa bulansın diye.. Biraz kızardıktan sonra için hafif deldim. Kızartmaya devam ettim.Ta kii içi yumuşayana dek.
Sonra az yağlı tavada soğan ve sarımsağı biraz öldürdüm.
Sonra kıymayı ekledim (kıyma 400 gr cok geldi, 250-300 iyi olabilir)
Suyunu çekene kadar kavurdum, sonra tuz ve karabiber ekledim.
İç hazır olunca patlıcanların göbeklerini kaşığın tersi ile açtım, ama tam delmeden :D
Sonra patlıcanları doldurdum.
Üsterine soyulmuş domates ve yeşil biber koydum.
Sonra patlıcanların etine degmeyecek sekilde salcalı suyu ekliyoruz.
Sonra 170 derece fırında pişirdim.
Son hali bu olunca aldım...
Ve işte sonuç ta taaaa
Bugün bir de karnıyarık yapabilir miyim diyip işe koyuldum.
Patlıcanları alıp yıkadım...
Sonra suyunu sıkıp kuruladım patlıcanları.
Kızgın yağa patlıcanları koydum. İlk koyarken komple ceçirdim yağa bulansın diye.. Biraz kızardıktan sonra için hafif deldim. Kızartmaya devam ettim.Ta kii içi yumuşayana dek.
Sonra kızaran patlıcanların yağını çeksin diye peçeteli tabağa aktardım.
Sonra iç harcı için 1 adet yeşil sogan ve 2 diş sarımsak kestim.Sonra az yağlı tavada soğan ve sarımsağı biraz öldürdüm.
Sonra kıymayı ekledim (kıyma 400 gr cok geldi, 250-300 iyi olabilir)
Suyunu çekene kadar kavurdum, sonra tuz ve karabiber ekledim.
Sonra salça ekleyip iyice karıştırdım.
Sonra patlıcanları doldurdum.
Üsterine soyulmuş domates ve yeşil biber koydum.
Sonra 1 kaşık salcayı ılık su ile sulandırdım.
Sonra 170 derece fırında pişirdim.
Son hali bu olunca aldım...
Ve işte sonuç ta taaaa
Sütlaç Yaptım
Sütlaç yaptım bugün..
Kullandığım malzemeler;
Öncelikle 1,5 çay bardağı pirinci birkaç defa yıkadım...
Sonra 1 litre su ekledim..
Pirçinler suyunu çekene kadar, yumusayana dek kaynattım.
Soğuk sütü ekleyip, kaynamasını bekledim.
O orada kaynarken, bir tasa 1 bardak su ve 2 corba kasıgı un ekleyip iyice karıstırdım.
Tenceredeki karışım kaynayınca, birkaç kaşık alıp tasa döktüm, un su karışımı soğuk olmamalı ılık olmalı.
Sonra un su karısımını tencereye döküp kaynattım. Sürekli karıştırdım 5-10 dakika sanırım.
2,5 su bardağı şekeri ilave ettim. Bir iki taşım daha kaynattım. En son olarak vanilya ekledim ;)
Kaselere bölüştürdüm. Soğuyunca, kurabiye kabını ıslatıp tarcına batırdım şekil olsun biraz :D
Ve işte sonuçç ta taaaaaaaaaaaaa.....
Fazla olmuş birazını komşulara dağıttım...
Kullandığım malzemeler;
- 1,5 çay bardağı pirinç
- 1 Litre içme suyu
- 2 yemek kaşığı un
- 1 bardak içme suyu
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 1 LT süt
Öncelikle 1,5 çay bardağı pirinci birkaç defa yıkadım...
Sonra 1 litre su ekledim..
Pirçinler suyunu çekene kadar, yumusayana dek kaynattım.
Soğuk sütü ekleyip, kaynamasını bekledim.
Tenceredeki karışım kaynayınca, birkaç kaşık alıp tasa döktüm, un su karışımı soğuk olmamalı ılık olmalı.
Sonra un su karısımını tencereye döküp kaynattım. Sürekli karıştırdım 5-10 dakika sanırım.
2,5 su bardağı şekeri ilave ettim. Bir iki taşım daha kaynattım. En son olarak vanilya ekledim ;)
Kaselere bölüştürdüm. Soğuyunca, kurabiye kabını ıslatıp tarcına batırdım şekil olsun biraz :D
Ve işte sonuçç ta taaaaaaaaaaaaa.....
Fazla olmuş birazını komşulara dağıttım...
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)